Followers

Tuesday, November 30, 2010

YB (YANG BIADAB) - SIAPA DIA?

BILA AKU TENGOK DI TV TADI YB (YANG BIADAB) PEMBANGKANG MENJERIT-JERIT BAIK DALAM DEWAN UNDANGAN NEGERI PERAK DAN DALAM PERSIDANGAN PARLIMEN AKU RASA MUAL DAN NAK MUNTAH.SEMAKIN KURANG AJAR YB-YB PEMBANGKANG NI. INI KAH PEMIMPIN YANG INGIN MEMIMPIN NEGARA KITA KELAK? PERLAKUAN YANG DIPAMERKAN MACAM MANUSIA TIDAK BERTAMADUN!

TAKUT AKU NANTI BIADAB MEREKA NI MENJADI IKUTAN GENERASI MUDA KELAK. MAKLUMLAH YANG MENJERIT-JERIT TU BUKAN CALANG-CALANG ORANG. SALAH SEORANGNYA ADALAH SEORANG YANG ADA KAITAN DENGAN BAJET SELUAR DALAM. DIA NI WAKIL SEBAGAI AHLI PAS TAPI MULUT PUNYA CELUPAR MACAM TAK INGAT NAK MATI. MACAM NAK MENONGKAT LANGIT! KALAU DIA DAPAT MAKI HAMUN ORANG UMNO MACAM DIA JE YANG AKAN MASUK SYURGA! HABIS ULAMA YANG TIDAK ADA KAITAN DENGAN POLITIK PUN DIMAKINYA SEPUAS HATI. INI LAH ORANG YANG BERSELINDUNG DISEBALIK PARTI ISLAM UNTUK MENGISI TEMBOLOK SENDIRI.

AKU TAK HERAN MENGAPA PENYOKONG-PENYOKONG PAKATAN HARAM NI SUKA MENGGUNAKAN BAHASA KESAT DALAM FB! KONON MENJULANG ISLAM TAPI KATA-KATA PUNYA CELAKA MACAM HARAM JADAH! KALAU DAPAT MENGHINA ORANG ISLAM UMNO TAK CUKUP BAHASA SAMA MACAM HARAKAH YANG SUKA MENABUR FITNAH DAN SUKA MENIPU! 

SATU LAGI PERANGAI PAKATAN HARAM NI, SUKA MENGAPIKAN RAKYAT AGAR MENENTANG KERAJAAN. AKU TENGOK MEREKA NI SUKA BERDEMONSTRASI DAN SUKA MENGGUNAKAN KAIN RENTANG DOK IKAT KAT POKOK-POKOK UNTUK MENGHASUT RAKYAT. DI KELANTAN PUN SAMA DAN DI SELANGOR PUN DAH MULA WUJUD KAIN RENTANG SEBEGINI. AKU TERBACA KAIN RENTANG DI SELANGOR NI YANG MEMINTA RAKYAT MENOLAK KENAIKAN TARIF AIR UNTUK MENDAPATKAN AIR PERCUMA 20 ML PADU YANG DIMOMOKKAN (DIGULA-GULAKAN) OLEH PAKATAN HARAM KEPADA RAKYAT SELANGOR. 

APA LAH PUNYA BODOH PAKATAN HARAM. AKU RASA BUDAK SEKOLAH PUN BOLEH FIKIR YANG SEKARANG INI KOS PENYELENGGARAAN DAH NAIK TAKKAN TARIF AIR TAK NAIK. KALAU DI NEGERI-NEGERI LAIN BOLEH MENERIMA KENAIKAN TARIF AIR NI KENAPA DI SELANGOR MENOLAK? BUKAN KAH INI MAKNANYA SENGAJA BUAT GIMIK UNTUK RAKYAT MEMBENCI KERAJAAN. SEBENARNYA KERAJAAN SELANGOR DAH TAK LARAT NAK TAMPUNG LAGI PERBELANJAAN FREE 20ML PADU AIR NI BERSAMAAN DENGAN RM11.40 JE. 

BARU BAGI RAKYAT RM11.40 DAH BISING. KERAJAAN DAH BERI LEBIH PADA TU. KERAJAAN SALURKAN PELBAGAI KEMUDAHAN KEPADA RAKYAT TERMASUK MEMBERI ELEKTRIK PERCUMA KEPADA RAKYAT YANG MENGGUNAKAN ELEKTRIK BAWAH RM20.00. PAKATAN HARAM JADAH KAT SELANGOR NI BARU BAGI RM11.40 PADA RAKYAT DAH BISING MACAM TAK IKHLAS JE. KALAU IKHLAS APA BISING DAN MERUNGUT TAK HABIS2 TENTANG AIR?

AKU YAKIN RAKYAT SEMAKIN BIJAK MENILAI APA YANG KERAJAAN DAH BERIKAN KEPADA RAKYAT SELAMA INI JAUH LEBIH BAIK DARIPADA APA YANG MAMPU DIBERIKAN OLEH PAKATAN PEMBANGKANG. DAH LAH KURANG AJAR, KERJA KURANG MENGOMEL JE PANDAI! MEMANG BIADAB!


No comments:

Post a Comment