Followers

Thursday, December 2, 2010

MELAYU TAK FAHAM TENTANG KETUANAN MELAYU???

KERANA NAK JUGA MENYOKONG SI NUAR BENGONG NI, ADA MELAYU YANG DAH HILANG JATI DIRI MELAYUNYA YANG SAMA-SAMA MEMPERTIKAIKAN KETUANAN MELAYU. BILA PROF DR. KHOO KAY KIM MENYEBUT TIDAK ADA ISTILAH KETUANA MELAYU DALAM PERLEMBAGAAN, MAKA SI BONGOK-BONGOK YANG TELAH DICUCUK HIDUNG OLEH DAP NI PUN TERPEKIK TERLOLONG MENGGUNAKAN KENYATAAN PROF DR. KHOO INI TANPA MEMBACA DAN MEMAHAMI MAKNA SEBENARNYA.


AKU DAH KATA, KEBANYAKAN PENYOKONG PEMBANGKANG NI MEMANG BUTA ILMU SEJARAHNYA. MEMANGLAH DALAM PERLEMBAGAAN TIDAK DINYATAKAN TENTANG KETUANAN MELAYU TETAPI ADA MENYEBUT RAJA-RAJA MELAYU YANG MENJAGA HAK KEISTIMEWAAN, ADAT ISTIADAT DAN AGAMA ORANG MELAYU! DALAM PERKARA 153 DAH TERSEBUT DENGAN JELAS TENTANG KONSEP TERSEBUT. INI BERMAKNA ORANG MELAYU NI ADA TUANNYA. TUANNYA ADALAH TUANKU-TUANKU RAJA YANG MENAUNGI SETIAP NEGERI. JADI TUAN ORANG MELAYU DAN TUAN RAKYAT NEGARA INI TERMASUK BUKAN BUMIPUTERA ADALAH RAJA-RAJA MELAYU. 


BILA SI PENGKHIANAT BANGSA NUAR ANAK PAK BRAHIM TU MENGUNGKAP KETEPIKAN KETUANAN MELAYU, BERMAKNA DIA CUBA MENGENEPI DAN MENGHAPUSKAN KETUANAN RAJA-RAJA MELAYU. ITU PUN SUSAH NAK FAHAM?
KENAPA BANGSA MELAYU SENDIRI YANG MEMPERTIKAI HAK MELAYU? INI HANYA MENAMPAKKAN KEBODOHAN ORANG MELAYU ITU SENDIRI! 


AKU NAK TANYA KEPADA PEMBANGKANG MELAYU NI, CUBA CARI DALAM DUNIA NI, MANA NEGARA ISLAM YANG PEMIMPIN NEGARANYA DIPIMPIN OLEH ORANG YANG BUKAN DIKALANGAN BANGSANYA SENDIRI? CARILAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DAN SATU LAGI BELUM ADA DALAM SEJARAH DUNIA NI BERLAKU KONFLIK BANGSA YANG MEMPERTIKAIKAN HAK BANGSANYA SENDIRI!


HANYA PENGKHIANAT BANGSA SAJA YANG SUKA MEMECAH BELAHKAN BANGSANYA SENDIRI!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment