Followers

Thursday, December 2, 2010

MENGAPA PERLU BIADAB????

APA YANG AKU CAKAP NI BUKANLAH BERLANDASKAN EMOSI TETAPI BERDASARKAN PADA PENGAMATAN AKU TERHADAP PUAK-PUAK PEMBANGKANG KHUSUSNYA ORANG MELAYU YANG KONONNYA ORANG BAIK-BAIK PUAK PAS DAN PKR!


PEMBANGKANG TIDAK MENUNJUKAN PERLAKUAN YANG BAIK 
KEPADA GENERASI MUDA

AKU TERTANYA-TANYA MENGAPA AGAKNYA PUAK-PUAK PEMBANGKANG NI KHUSUSNYA PAS YANG MENGAKU MENJULANG ISLAM SEBAGAI PANDUAN HIDUP TETAPI SUKAR UNTUK MENJAGA LIDAH DARIPADA MENYAKITKAN HATI ORANG LAIN. KADANG KALA AKU BACA HARAKAH DAN BEBERAPA MEDIA PEMBANGKANG UNTUK MENEUTRALKAN PANDANGAN AKU TERHADAP MEREKA TAPI APA YANG AKU DAPATI ADALAH MUKA DEPAN HARAKAH (DAILIY KHUSUSNYA) PENUH DENGAN FITNAH DAN MENGAJAK ORANG LAIN MEMBENCI UMNO. ADA DI ANTARA MEREKA YANG TERANG-TERANG MENGHINA PEMIMPIN UMNO SEOLAH PEMIMPIN UMNO INI LEBIH TERUK DARIPADA SYAITAN. INI YANG MEMBUATKAN HATI AKU TERTANYA-TANYA, DI MANAKAH PERJUANGAN ISLAM MEREKA?


INILAH KATA-KATA BIADAB PENYOKONG PEMBANGKANG YANG MEMANG SANGAT KURANG AJAR! AKU INGAT MEREKA INI LUPA YANG MALAIKAT MENCATAT SETIAP KATA-KATA BURUK YANG MEREKA LUAHKAN SESAMA ISLAM
KEMUDIAN BILA AKU MASUK DALAM FACEBOOK, AKU TENGOK KEBANYAKAN PUAK-PUAK PEMBANGKANG INI AKAN MENGGUNAKAN BAHASA KASAR DAN KESAT HINGGA KE TAHAP MAKI HAMUN DAN SUMPAH SERANAH PADA ORANG ISLAM SENDIRI. MEREKA SANGAT BONGKAK DAN TAKBUR. MAKI HAMUN PADA UMNO MENAMPAKKAN MEREKA YANG KONON ISLAM DARIPADA UMNO KELIHATAN SANGAT JAHIL DAN SANGAT TIPIS IMANNYA. HATI AKU BERTANYA LAGI, MENGAPA ADA ORANG MELAYU YANG MENGAKU BERIMAN PADA ALLAH TAPI LIDAH DAN PEMIKIRANNYA ADALAH DIPINJAM DARIPADA SYAITAN LAKNATULLAH! BEGITU MUDAH MENGHAMBURKAN KEMARAHAN SEBEGITU RUPA!


KURANG AJAR DALAM DEWAN!

BILA AKU TENGOK TV PULA, AKU BOLEH NAMPAK DENGAN LEBIH JELAS BETAPA DALAM DEWAN UNDANGAN NEGERI PERAK, SABAN HARI PERSIDANGAN, YANG BIADAB (YB) PEMBANGKANG MENGANGGU PERJALANAN DEWAN SAMBIL TERSENYUM SEOLAH MEREKA INI SENGAJA MENGANGGU DEWAN. BUKANKAH INI MEMBUANG MASA SEDANGKAN SEWAJARNYA MASA SEBEGINI DIGUNAKAN UNTUK MEMBINCANGKAN MASALAH RAKYAT! SUARA JERIT PEKIK MEREKA MEMBURUKKAN IMEJ MEREKA SEBAGAI PEMIMPIN RAKYAT!


MENGAPA IANYA JADI BEGINI? AKU SELALU BERTANYA PADA DIRI SENDIRI MENGAPA PUAK PEMBANGKANG INI SANGAT AGRESIF? MUNGKIN MEREKA INI ADALAH ORANG KECEWA YANG BERPOLITIK BUKAN KERANA KEPENTINGAN RAKYAT TETAPI KERANA GILA KUASA! AKU PERNAH BERTANYA SEORANG USTAZ YANG NEUTRAL (TIDAK BERPOLITIK) TENTANG PERKARA NI. USTAZ TU KATA MUDAH SAJA. ORANG ALIM TIDAK AKAN MENGAKU DIA ALIM! KERANA SEMAKIN TINGGI ILMU YANG DIMILIKI SEMAKIN TERASA KERDIL DIRI DI HADAPAN MANUSIA APATAH LAGI DI HADAPAN ALLAH S.W.T.


FIKIRLAH SENDIRI SIAPAKAH PEMIMPIN PEMBANGKANG INI SEBENARNYA? PAS , PKR DAN DAP HANYALAH PARTI PENGANGGU! TIDAK LEBIH DARI ITU!!!!

1 comment:

  1. Saya masih mengharapkan perjuangan PAS seperti dahulu, perjuangan yang jelas untuk diperjuangkan...tetapi kini setelah Nik Aziz menjadi penentu, dasar perjuangan PAS telah tersasar jauh....! juga jauh dihati saya.
    Berdirilah PAS dengan bermaruah tanpa PKR dan DAP terutamanya, kembalilah pada perjuangan asal semoga kita rakyat Malaysia dapat
    keberkatan daripada perjuangan PAS.
    Kembalilah kepada perjuangan asal..!

    ReplyDelete